Termékek Menü
0

​A tortadíszítés alapjai

Sokan vagyunk háziasszonyok, akik szívesen sütünk, egy – egy ünnepi alkalomra pedig örömmel készítünk tortát is. A tortadíszítésnek azonban művészete van, noha mindegyikünk szeretne valami különlegessel előrukkolni, nem mindenkinek van tehetsége hozzá. Nézzük, hogy álljunk neki a tortadekorációnak! 

A tortát minden esetben tortakrémmel, vagy tejszínnel vonjuk be. Ha marcipánnal vagy fondanttal vonnánk be a tortát, alá is krémet vagy lekvárt kell kenni vékonyan. A tortadíszítésünk lehet ízléses egyszerű módszerekkel is. A legegyszerűbb lehetőségekhez csak egy villa vagy egy kanál kell. Az előbbinél a kanál hátával nyomunk mintát a tortán lévő krémbe, a villával pedig hullámvonalakat rajzolunk. Ennél kicsit bonyolultabb, de mégis mindenki számára megtanulható, hogy habzsákkal csíkokat, pöttyöket mintézunk formába rendezve a tortára.

Minden csak kreativitás kérdése, de ma már szerencsések vagyunk, az interneten rengeteg ötletet találhatunk, képekkel, videókkal, így majdnem mindenki képes profin dekorált tortát készíteni. A torták ünnepélyességéhez igazodik, ha a tortát bevonjuk. Ezt legtöbbször marcipánnal tesszük, ezt helyettesítendő azonban fondant is használhatunk. Bármelyiket is alkalmazzuk, mindegyik lényege, hogy a bevonó anyagot szépen terítsük és simítsuk rá a tortára, ne legyen benne gyűrődés, hullám, mert akkor nem lesz olyan mutatós a sütiremekünk. Sokan már olyan profi szinten tudják díszíteni a tortákat, hogy külön weboldalt hoztak létre képességeik bemutatásához. Vannak, akik komplett mesejelenetet varázsolnak egy-egy süteményből. A marcipánnal vagy fondanttal bevont tortát szebbnél szebb marcipánfigurákkal, virágokkal, feliratokkal, szívecskékkel dekorálják végleges formájukba. Aki kedvet érez, próbálja ki bátran, jó hír, hogy az esetlegesen elrontott díszítés is ehető!

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Cukrász kellékek raktárról
Márkák
Ország Boltja díj
 
Gazdagmami

Az év anyavállalata

2015

különdíj