Termékek Menü
0

A torták kreatív és ízletes díszei: a marcipán figurák

Tagadhatatlan, hogy egy egyszerű tortát is igazán különlegessé lehet varázsolni a marcipán figurák segítségével. Éppen ezért, a marcipán figurák nélkülözhetetlen kelléknek számítanak akkor, ha valaki tortát szeretne otthon sütni. Nem mindenki született cukrásznak, ám ez nem azt jelenti, hogy otthon ne tudnánk igazi tortacsodákat „gyártani”. 

De mik is ezek a marcipán figurák? A marcipán nem más, mint egy olyan cukrászipari alapanyag, amely blansírozott és hámozott édes mandulából, valamint egy rész őrölt cukorból és vízből készül el. A sziruposra főzött masszához néhány szem keserűmandulát is hozzákevernek, amelytől igazán sajátos, jellegzetes ízt kap a marcipán. A marcipánokat egyszeres, kétszeres, illetve háromszoros jelzővel szokás illetni, annak függvényében, hogy mekkora a masszában lévő cukor és marcipán egymáshoz viszonyított aránya. Amennyiben a cukor és a mandula aránya egyforma, tehát fele-fele arányban tartalmaz cukrot és mandulát a massza, úgy egyszeres marcipánról beszélünk. A marcipán figurák készítése során, az alap marcipánt színezik és tovább ízesítik, hogy még különlegesebbek lehessenek a formák.

A préselt marcipán figurákat présgép segítségével hozzák létre, ám a kézzel készített figurák esetében szilikon formákat használnak. A színeket ételfestékek hozzáadásával alkotják meg. Ehhez a festéket 96 százalékos alkoholban oldják fel, majd az így kapott sűrű, élénk színű oldatot gyúrják hozzá a marcipán masszához. A marcipán figurákat ezek után formázzák és alakítják annak megfelelően, hogy milyen alakot szeretnének elkészíteni a cukrászok. A marcipán figurák tehát, különleges kézzel, vagy présgéppel készített remekművek, amelyek segítségével mi magunk is igazi tortacsodákat készíthetünk el az otthonunkban. A marcipán figurákat az ügyesebb háziasszonyok akár saját kezűleg is elkészíthetik, de természetesen készen is, szebbnél szebb darabokat lehet beszerezni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Cukrász kellékek raktárról
Márkák
Ország Boltja díj
 
Gazdagmami

Az év anyavállalata

2015

különdíj