Termékek Menü
0

Így válassz igazán emlékezetes ballagási tortát gyermekednek!

2015-03-20 10:59:15

Mind az óvodai, általános- és, középiskolai ballagás, mind a diploma megszerzése  mérföldkőnek számít a gyermek és a szülők életében.

A ballagási ebéd fénypontja, a torta szervírozása . Egy jól eltalált ballagási tortával felejthetetlenné tehetjük ezt a napot az egész családnak.

Fontos, hogy  egyedi, személyre szabott és látványos tortát tegyünk az ünnepi asztalra. A ballagó diák és a vendégek évek múlva is emlékezni fognak alkotásunkra, ha tortánk nemcsak finom, de szép és ötletes is.

 

Óvodai ballagási torta

Az óvodából bócsúzó gyermekünk tortáját díszíthetjük az óvodai jelével, vagy már az iskolára  emlékeztető tárgyakkal (pl. vonalzó, ceruza, iskolatáska, könyv). 

 

Forrás: http://www.shortcakesnorfolk.co.uk/celebration-cakes/celebration-cake-gallery/

Általános- és középiskolai ballagási torta:

 

Az általános iskolától vagy a középiskolától elköszönő diák tortájának tökéletes dísze lehet, ha  tortaostyára nyomtatott ballagási fényképet helyezünk a tetejére.

A tarisznya is hagyományos kelléke a ballagásnak ezért jópofa megoldás ha ilyen formájú  desszerttel kedveskedünk a „vén diáknak”.

Forrás: http://www.schoollink.country/School-high-school-senior-Univeristy

 

Torta diplomaosztóra:

 
A főiskola vagy egyetem befejezésekor is megvannak azok a tradicionális jelképek melyek a  tortára is felkerülhetnek:
  • fekete diplomaosztó kalap,
  • fehér kesztyű,
  • fekete köpeny
  • oklevél,
  • és a   bölcsességet szimbolizáló bagoly. 

 

 

 

Forrás: https://www.pinterest.com/pin/502714377127315007/

További ballagási torta ötletek:

 

A megszerzett szakma jellegzetes eszközei is megjelenhetnek a tortán. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon ötletes a nyitott könyv formájú torta , mely számtalan díszítési lehetőséget kínál  számunkra. Az egyik oldalára írhatunk jó kívánságot, vagy egy szép idézetet, a másik oldalát pedig virággal  tehetjük ünnepélyessé. A kinyitott könyv torta "lapjait" díszíthetjük tortaostyára nyomtatott gyerekkori képekkel is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A  ballagási torta gyakran emeletes , amit még látványosabbá tehetünk, ha a szintek egy­egy  könyvet ábrázolnak. A különböző méretű kötetek elkészítéséhez használjunk állatható szögletes  tortaformát. Burkoljuk marcipánnal vagy fondant­tal, és készítsünk rá egyedi feliratot vagy  apróbb díszeket.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/28900843@N08/3964139905/

  • A ballagási tortát díszíthetjük cukorgyönggyel, vajkrémmel vagy tejszínhabbal. Burkolhatjuk fondant­tal vagy  marcipánnal a lényeg, hogy a végeredmény alkalmi és különleges legyen.

Milyen íze legyen a ballagási tortának?

Fontos, hogy  figyelembe vegyük  a torta ízének kiválasztásánál, hogy az ünnepelt melyik torta ízt szereti a legjobban. Figyeljünk arra is, hogy ezek az események tavasz végén, nyár elején zajlanak, ezért előfordulhat, hogy meglehetősen magas lesz a hőmérséklet. Érdemes kerülni az állati tejszínnel és nyers tojással készülő desszerteket. A legjobb, ha az alkalomhoz illő tradicionális, több  lapból álló tortát választunk, mint pl.: a Dobos-, Feketeerdő-, Oroszkrém-, Mozart- vagy Gesztenyetorta.

 

Remélem sikerült hasznos és praktikus ötleteket adnom neked a felejthetetlen ballagási torta kiválasztásához! 

Kívánom, hogy jól sikerüljön a ballagási torta és a ballagás egyaránt!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog tortadíszítés
Cukrász kellékek raktárról
Márkák
Ország Boltja díj
 
Gazdagmami

Az év anyavállalata

2015

különdíj