Termékek Menü

Emeletes torta készítése lépésről lépésre

 

Emeletes tortát készítenél, örömet okoznál családodnak egy gyönyörű tortával, de felmerült benned pár kérdés, hogy mit és hogyan csinálj?

Itt a segítség! Segítünk, hogyan készíts emeletes tortát!

Emeletes torta készítése lépésről lépésre: baglyos emeletes torta

Van pár fontos dolog, amit nem árt figyelembe venni, mielőtt nekikezdünk az emeletes tortának.

A torta tésztája legyen egy masszívabb piskóta (kevert tészta, olajos piskóta), ne egy könnyű, levegős tészta. Főleg a legalsó rétegnek kell bírnia a terhelést, erre kerülnek a szintek. Ha nem túl masszívak a lapok, meg fog rogyni a torta.

A krém is fontos, hogy milyen "anyagból" készül. Az alsó szint krémjeként válasszunk egy nehezebb krémet, pudingos-vajas, főzött csokis stb. A felsőbb szintek már készülhetnek könnyedebb, tejszínes krémekből.

Készítsd el a piskótákat, krémeket, majd töltsd be a tortákat és tedd őket a hűtőbe pihenni.

Ha burkolt tortát készítesz, készíts egy ganache krémet vagy egy vajkrémet, és kend körbe a tortát, hűtsd le, majd ezután burkolj.

Emeletes torta összeállítása:

1. A torták alá (mindegyik szint alá) vágj egy pár mm vastag tortakartont úgy, hogy ne lógjon ki a torta alól, legyen pár mm-rel kisebb a tortánál a karton. Ez a tortakartonos megoldás elválasztja a szinteket egymástól, merevíti is a tortát és megfogni is könnyebb lesz, amikor helyezed egymásra a szinteket.

2. Ha szállítani kell az emeletes tortát, mindenképp merevítsd több helyen.

Leginkább az alsó szint merevítése fontos, használj műanyag torta tiplit, amit egyszerűen méretre tudsz vágni és a tortába tudsz tűzni, hogy elbírja a többi emeletet.

tortatiplik elhelyezése

 

A tortatipliket oda tűzd, ahol a következő emelet lesz, kb. 3 tipli elegendő a merevítéshez, amiket így helyezz el:

 

3. Állítsd össze az emeletes tortát.

4. Majd díszítsd kedves szerint.

 

 

Fotók: Pinterest, Pixabay