Termékek Menü
0

​Marcipánfigurák, avagy szobrászat a konyhában

Édességrajongóknak a marcipán csokoládéban, süteményben finom csemege, de a legelterjedtebb felhasználási módja eme mennyei édességnek, a marcipánfigurák készítése. Ha van némi kézügyességünk és elég kreativitásunk, magunk is nekiláthatunk marcipánfigurákat készíteni. 

Ha nem szeretnénk a marcipánmassza készítésével bajlódni, akkor a nagyobb üzletekben, hipermarketekben kapható színes marcipánt érdemes beszerezni. Ha nem járunk ilyen helyeken, vagy a közelünkben nincs ilyen áruház, akkor pl. ezen a weboldalon is megrendelhetjük. A munkához késre és egy gömbölyű végű tollra lesz szükségünk. A marcipánt felhasználás előtt jól gyúrjuk át és dolgozzunk hozzá egy kis étkezési keményítőt, hogy jobb tartást kapjon. Ezután nekiláthatunk a formázásnak. Akinek jó kézügyessége van, nem fog gondot okozni a formák kialakítása, de a kevésbé kreatív háziasszonyok se csüggedjenek, az internetről tudnak megfelelő információt gyűjteni a marcipánfigurák készítésének menetéről. Vannak szilikonos formák, melyek alkalmasak lehetnek egy-egy egyszerűbb forma elkészítéséhez.

A marcipánmasszából sokféle figurát alkothatunk az egészen egyszerűektől kezdve. Ha csak sima táblácskát szeretnénk a tortára, azt egyszerűen el tudja bárki készíteni, melyre tetszés szerinti feliratot gyárthatunk. A marcipánlevélkék, apró virágok elkészítése sem nagy ördöngösség, és ékes dísze lehet egy tortának. Az ügyesebbek egész süteményeket is bevonhatnak marcipánnal, és azon helyezhetik el a különböző mesefigurákat, marcipánszíveket, virágokat, egyéb alakzatokat. A legügyesebbek az igazán nagy műnek, a menyasszonyi torta díszítésének is nekiláthatnak, ahol a marcipán nászpár díszíti a sütőipari remeket. 

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Cukrász kellékek raktárról
Márkák
Ország Boltja díj
 
Gazdagmami

Az év anyavállalata

2015

különdíj