Termékek Menü
0

Karácsonyi készülődés 6 héttel karácsony előtt

Karácsonyi készülődés 6 héttel karácsony előtt

Nincs annál rosszabb, mint amikor kapkodva, sietve idegesen készülünk a karácsonyra, csakhogy minden időben kész legyen. 

Ilyenkor elveszik az ünnep igazi értelme. A meghittség, az ünnepre készülés öröme.

A karácsonyi készülődés jegyében összeszedtem mire figyelj, hogy ne minden az utolsó pillanatban szakadjon a nyakadba.

Én a karácsonyi készülődést 6 héttel karácsony előtt szoktam elkezdeni.

 

Karácsonyi készülődés teendői 6 héttel karácsony előtt:

  • Legelőször végig gondolom és egyeztetem a családdal, hogy az ünnep melyik napján hol és kivel szeretnék karácsonyozni. Ez főleg nagyobb család esetén jelent konfliktus forrást. Ha időben megbeszéljük, összeegyeztetjük a családdal, akkor sok idegeskedéstől és kellemetlenségtől mentjük meg magunkat. Eszerint tudjuk tervezni a menüt is.

 

  • Eldöntöm, hogy mennyi pénzt szánok az idei karácsonyra. Ajándékokkal, ünnepi menüvel és díszítéssel együtt mindent beleszámolok és hozzá adok még 10 %-ot, hogy biztosan minden beleférjen. Tudom, hogy a karácsony nem a pénzről szó, de érhet kellemetlen meglepetés, ha nem tervezed meg előre a karácsonyi költekezést.

 
  • Ilyenkor írok egy listát arról, hogy kiket szeretnék megajándékozni. Ide felkerül mindenki, akit akárcsak egy apró meglepetéssel szeretnék megajándékozni.

 

  • Az ajándéklistát is időben elkészítem. Erre felirom, hogy kinek, milyen értékben és mit szeretnék ajándékozni. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy először csak a kinek és a mennyit szánok rá oszlop van kitöltve. Ez jó alap lesz a karácsonyi készülődéshez. Ha nyitott szemmel jársz, akkor hamar bekerülnek az ajándékok a "mit" oszlopba is. Ilyenkor én még általában csak tervezek, de ha egy listába illő (árban is megfelelő) terméket találok valahol, akkor azt meg is szoktam venni. Így nem marad minden az utolsó pillanatra.

 

  • Fontos, hogy ne mindig csak megvehető ajándékokra gondoljunk! A rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek, munkatársaknak készíthetünk saját kezüleg ajándékot. Ezek sokkal személyesebbek a megvásároltnál. Fontos, hogy a saját készítésű ajándékok is pénzbe kerülnek, ezek anyagköltségét is írd be a táblázatba. De általában sokkal olcsóbban elkészíthetsz egy személyes ajándékot, mintha úgy vásárolnád. Az is lényeges szempont lehet, hogy mennyi időt vesz igénybe ezeknek az ajándékoknak az elkészítése. Ha saját készítésű ajándékokban gondolkozol, akkor tervezd meg, hogy mikor kinek és mit szeretnél készíteni. Remek ajándék lehet a saját készítésű bonbon vagy a mézeskalács. Az ehhez szükséges eszközök beszerzését se hagyd az utolsó pillanatra!

 

  • Előveszem az előző évi karácsonyi dekorációt, díszeket. Átnézem, hogy működik-e az égő és milyen állapotban vannak a díszek. Ha szűkös a költségvetés, a díszítésen spórolhatunk úgy, hogy kézzel készítünk karácsonyfa díszeket, karácsonyi dekorációt, adventi koszorút stb.

  • Ne csak a karácsonyra, de a Mikulásra is gondolj. A gyerekek nálunk mindig repesve várják, hogy mit fog hozni nekik. Főleg, ha sok a gyerek a családban, akkor érdemes időben beszerezni a Mikulásra szánt édességeket, apró játékokat!
  • A karácsonyi menü megtervezését sem hagyom az utolsó pillanatra. A számítógépemen már gyüjtöm a menü ötleteket.

Kis bonbon készítő csomag

Nagy bonbon készítő csomag

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Cukrász kellékek raktárról
Márkák
Ország Boltja díj
 
Gazdagmami

Az év anyavállalata

2015

különdíj