Termékek Menü
0

Milyen sütőt válasszak?

Milyen sütőt válasszak?

A konyha egyik legfontosabb berendezése a sütő. A sütemények és torták sütésénél is a végeredmény nagyban függ attól, hogy milyen sütőt használunk és mennyire ismerjük, illetve használjuk megfelelően azt.

Ha a sütőnk nem nyújtja nekünk azt, amit mi szeretnénk, akkorérdemes átgondolni, hogy nem érett-e meg a cserére.

Milyen sütőt válasszak?

Gondoljuk végig, hogy mire is van szükségünk. Mennyire fogjuk kihasználni az új konyhai társunkat. 

 • Mérjük fel, hogy mekkora legyen az új gép, beépíthető legyen-e a konyhaszekrénybe. A legtöbb sütő 60 cm széles, de kaphatóak 45 cm széles darabok is.
 • A külső méret mellett az is nagyon fontos, hogy mekkora a sütő légtere. Az átlagos sütő mérete 55-70 liter, de léteznek ennél nagyobbak is.
 • A sütőajtók általában lefelé nyílnak, de van néhány fajta, amelynek az ajtaja oldalra nyílik. Ha netán a berendezés szempontjából ez számít, akkor erre is figyeljünk.
 • A választásnál az is szem előtt legyen, hogy elektromosra vagy gázzal működőre van-e lehetőségünk.
 • A beépíthető sütők elektromosak és remekül variálhatóak, nem kell a hagyományos felül főzőlap-alul sütő formához ragaszkodni. A beszerelést mindenképpen szakemberre kell bízni.
 • Ha gázzal működő sütőt választunk, akkor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről is. Sok háztartásban még gázos üzemelésű sütő van, de egyre többen választják az elektromos lapokkal rendelkezőeket is, mert azokat jobban, finomabban lehet beállítani és nagyon sok plusz funkcióval rendelkeznek.
 • Az elektromos sütők főzőlapjai általában kerámiából vannak, de a legmodernebb változat már indukciós lappal rendelkezik. Az indukciós lapok extrája, hogy csak az edény melegszik át, maga a lap nem. Hátránya, hogy mivel a mágneses indukció elvén működik speciális edény szükséges hozzá.
 • A technika folyamatos fejlődésének köszönhetően mára már nagyon sokféle sütő közül választhatunk. Némi fejvakarás után a pénztárcánkat átnézve ki kell választanunk a típust. Ahhoz, hogy megtaláljuk a leggazdaságosabb megoldást vegyük figyelembe azt is, hogy lehet, hogy az áram drágább, mint a gáz, de az elektromos lapon hamarabb elkészül az étel, így könnyen lehet, hogy mégiscsak gazdaságosabb.
 • Ha nincsenek különösebb elvárásaink az új sütővel kapcsolatban, akkor válasszuk a hagyományos gázüzemű sütőt. Nem rendelkezik extrákkal, ellenben olcsó és az általános konyhai ételeket nagyszerűen eltudjuk vele készíteni.

 • Ha szeretnénk kipróbálni valami mást, akkor nézzünk körül a multifunkcionális sütők háza táján. Ezeken a sütőkön rengeteg funkció van, ami megkönnyíti számunkra a munkát. Beállíthatjuk a hőfokot, a sütési időt és nagyon biztonságosak is.
 • Vannak típusok, amelyek kikapcsoló funkcióval is rendelkeznek. Az elektromos sütőkön megtalálható digitális kijelzőn beállíthatunk és nyomon követhetünk mindent. Néhány típusban beépített recepttárak is vannak, ezzel is megszépítve az életünket.
 • Az egyik kiemelendő funkció a hőlégbefúvás, mely során a forró levegő folyamatosan kering a sütőtérben, így akár több ételt is készíthetünk egyszerre, a szagok nem fognak keveredni és az étel alja sem ég le.
 • Remek dolog a légkeverés is, mely során a ventilátor oda irányítja a levegőt, ahova mi beállítottuk. Így könnyen párolhatunk, piríthatunk és akár grillezhetünk is. Az útmutató szerint az is kiderül, hogy mely ételekhez ajánlja az alsó, vagy felső sütést, vagy éppen a légkeverést.
 • A legmodernebb sütőkben akár már kiolvaszthatunk, befőzhetünk és melegen is tarthatunk.

A sütő választásnál még az is fontos szempont, hogy a kiszemelt darab nem egy-két évre lesz a segítőtársunk a konyhánkban. Ezért az is fontos, hogy az új sütő kinézete passzoljon a konyha stílusához és persze az ízlésünkhöz.

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő sütőt válassz hozzá sütőformát a Süss Velem webáruházból!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Cukrász kellékek raktárról
Márkák
Ország Boltja díj
 
Gazdagmami

Az év anyavállalata

2015

különdíj