Termékek Menü
0

Szilikon sütőforma használata

Szilikon sütőforma használata

Szilikon sütőformák használata hazánkban is méltán népszerű és egyre elterjedtebb. Az egyedülálló technológiával készült formák számos mintával és méretben jelenhetnek meg.

A szilikon sütőformákat változatosan használhatjuk. Készíthetünk benne fűszervajat, bon bont, muffint, piskótát. A desszertek mellett használhatjuk pástétomok, vagdaltak készítésénél és húsok, vagy sós sütemények sütésénél is. Sőt a szappankészítők és gyertyaöntők is  előszeretettel választanak szilikon formát.

A szilikon sütőformák népszerűségének titka, hogy rengeteg formában megjelenhetnek, nagy a hűállóságuk és rugalmasak.

A szilikon sütőforma első használata:

Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal.

Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.

 

Jó tanácsok a szilikon sütőformák használatához:

 • Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra, vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék.
 • Sütés előtt kenjük ki kevés zsiradékkal,
 • Ha hűtött ételt készítünk a szilikon formában, akkor előtte hideg vízzel öblítsük ki.
 • Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hőhatástól, azaz, ne érintkezzen nyilt lánggal.
 • A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. Érdemes szeletelés előtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követően felszelni.
 • A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a formában.
 • Ha szeretnéd, hogy a sütemény minél jobban felvegye a szilikon sütőformád alakját, jól látszanak az apró részletek is, akkor használj olyan receptet, amibe zsiradék is szerepel. 

A szilikon sütőformák tisztítása:

 • A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes őket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségű zsiradék, nem száradnak ki. Sokukat mosogatógépbe is tehetjük, de az élettartam megnövelés érdekében én inkább a kézi mosogatást ajánlom.
 • Tisztításhoz ne használjunk dörzs szivacsot vagy maró hatású tisztítószert.
 • A forma sütés következtében bekövetkező színvesztése a használatot nem befolyásolja.
 • A gyártók eltérő utasításokat adhatnak a termékeikhez a szilikon sütőformák hőállóságáról, de általában -50 ºC és 220ºC között használhatóak, tehát mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletet jól bírják. Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk őket.

Szilikon sütőforma használat témában itt tájékozódhatsz még:

Szilikon sütőforma Webáruház:

A Süss Velem webáruház hatalmas szilikon sütőforma választékában biztosan te is megtalálod az elképzeléseidnek megfelelőt!

Megnézem a szilikon sütőformákat!

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Cukrász kellékek raktárról
Márkák
Ország Boltja díj
 
Gazdagmami

Az év anyavállalata

2015

különdíj