Termékek Menü

Tortaostya használata

Tortaostya használatával gyorsan, egyszerűen készíthetsz mutatós tortákat otthon is. 

A színes ehető ostyából készült képekkel igazán egyedivé varázsolhatod a tortát. Az ünnepelt kedvencét ábrázoló tortaostyával garantált, hogy elsöprő sikert aratunk. A legjobb dolog az ostyás díszítésben, hogy pofonegyszerű a tortaostya használata. Kicsik és nagyok, kezdők és gyakorlottak percek alatt gyönyörű tortát alkothatnak a segítségével.
 

Mi is a tortaostya?

A tortaostya egy vékony ostyalap, melyre ételfestékkel nyomtatnak mintát. A torta tetejére helyezve nagyon mutatós. A tortával együtt elfogyasztható, de ha valaki nem szereti, könnyen el is távolíthatja a tortaszeletről.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tortaostya használata:

 
Szükséged lesz egy jól kidermesztett tortára. Itt egy kicsit meg is állunk, hogy sorra vegyük melyik tortánál mikor használd fel az ostyát.

  • A tortaostya a nedvesség hatására átpuhul, ezért érdemes minél későbbre hagyni az ostya felhelyezését, hogy a színét és az állagát megtartsa a szervírozásig. Ez főként a tejszínhabos tortákra vonatkozik. Ha tejszínhabos tortára szeretnénk tenni az ostyát, akkor figyeljünk arra, hogy 3-4 óránál több ne teljen el a végső díszítés és a szervírozás között.
  • Ha főzött vajkrémes tortánk van, akkor több órát is kibír az ostyánk eredeti pompájában.
  • A tortaostyával díszíthetünk fondanttal, marcipánnal burkolt tortát is, mivel itt a burkolat lezárja a tortát nem fenyeget minket a veszély, hogy az ostya túlnedvesedik. Akár előző nap is felhelyezhetjük a tortára az ostyát.

  

Tökéletes végeredményt akkor érünk el, ha az ostyához vásárolunk jégzselét is. Ez a hideg zselé néven is ismert készítmény remek segítségünk lesz. Íze kicsit édeskés, állaga a zselékhez hasonlít. Szép fényt és élénk színt ad az ostyával díszített tortáknak. Kenünk belőle egy picit a tortaostya alá és felé is. Egy kis kiszerelésű jégzselé 4-5 normál méretű tortára is elegendő.
 


 

  •  A torta tetejére tegyünk egy evőkanálnyit a jégzseléből és kenjük el egyenletesen egy kenőkés segítségével. Így a krémünk és az ostya közé kerül egy védőréteg, az ostya nem fog felpúposodni, szépen elsimul.
  • Marcipánra, fondantra a jégzselé rétegtől jól fog tapadni a tortaostya, szépen el tudjuk igazítani a torta tetején.
  • Végül a tortaostya tetejére is tegyünk a jégzseléből, normál méretű torta esetében egy evőkanálnyi mennyiséggel számoljuk.
  • Óvatosan, de határozott mozdulatokkal kenjük el a jégzselét az ostya tetején!
     Vékonyan, pár mm vastagságban alkalmazva a jégzselé gyönyörű fényt fog adni a tortaostyának. Ez a hidegzselé réteg lezárja a tortaostya felszínét, a színek életre kelnek és nincs más hátra mint a lezáró mozdulatok elvégzése. Krémrózsákkal, marcipánnal, fondanttal adjuk meg a torta végső formáját.


 

Tipp:

Tartalomhoz tartozó címkék: blog tortadíszítés