Termékek Menü
0

Tortaostya használata

Mi is a tortaostya?

A tortaostya egy vékony ostyalap, melyre ételfestékkel nyomtatnak mintát. A torta tetejére helyezve nagyon mutatós. A tortával együtt elfogyasztható, de ha valaki nem szereti, könnyen el is távolíthatja a tortaszeletről.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tortaostya használata:

 
Szükséged lesz egy jól kidermesztett tortára. Itt egy kicsit meg is állunk, hogy sorra vegyük melyik tortánál mikor használd fel az ostyát.

 • A tortaostya a nedvesség hatására átpuhul, ezért érdemes minél későbbre hagyni az ostya felhelyezését, hogy a színét és az állagát megtartsa a szervírozásig. Ez főként a tejszínhabos tortákra vonatkozik. Ha tejszínhabos tortára szeretnénk tenni az ostyát, akkor figyeljünk arra, hogy 3-4 óránál több ne teljen el a végső díszítés és a szervírozás között.
 • Ha főzött vajkrémes tortánk van, akkor több órát is kibír az ostyánk eredeti pompájában.
 • A tortaostyával díszíthetünk fondanttal, marcipánnal burkolt tortát is, mivel itt a burkolat lezárja a tortát nem fenyeget minket a veszély, hogy az ostya túlnedvesedik. Akár előző nap is felhelyezhetjük a tortára az ostyát.

  

Tökéletes végeredményt akkor érünk el, ha az ostyához vásárolunk jégzselét is. Ez a hideg zselé néven is ismert készítmény remek segítségünk lesz. Íze kicsit édeskés, állaga a zselékhez hasonlít. Szép fényt és élénk színt ad az ostyával díszített tortéknak. Kenünk belőle egy picit a tortaostya alá és felé is. Egy kis kiszerelésű jégzselé 4-5 normál méretű tortára is elegendő.

 •  A torta tetejére tegyünk egy evőkanálnyit a jégzseléből és kenjük el egyenletesen egy kenőkés segítségével. Így a krémünk és az ostya közé kerül egy védőréteg, az ostya nem fog felpúposodni, szépen elsimul.
 • Marcipánra, fondantra a jégzselé rétegtől jól fog tapadni a tortaostya, szépen el tudjuk igazítani a torta tetején.
 • Végül a tortaostya tetejére is tegyünk a jégzseléből, normál méretű torta esetében egy evőkanálnyi mennyiséggel számoljuk.
 • Óvatosan, de határozott mozdulatokkal kenjük el a jégzselét az ostya tetején!


Vékonyan, pár mm vastagságban alkalmazva a jégzselé gyönyörű fényt fog adni a tortaostyának. Ez a hidegzselé réteg lezárja a tortaostya felszínét, a színek életre kelnek és nincs más hátra mint a lezáró mozdulatok elvégzése. Krémrózsákkal, marcipánnal, fondanttal adjuk meg a torta végső formáját.

Tipp:


 

 • ha kitaláltuk, hogy milyen legyen a tortaostya, szerezzünk be hozzá passzoló ehető díszeket, cukorkákat, kristályokat, kiszúrókat. Így igazán szuper tortánk lesz!

  pl.:

 •  jégvarázs tortánál türkiz ételfesték, türkiz dekorkristály, türkiz-fehér cukorgyöngy, hópehely kiszúró

 •  monster high tortához pink-fekete ételfesték, gyöngy és denevér kiszúró használható

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Cukrász kellékek raktárról
Márkák
Ország Boltja díj
 
Gazdagmami

Az év anyavállalata

2015

különdíj

Akciós cukrász kellékek