Termékek Menü
0

A legjobb tortás játékok

A gyerekek (főleg a lányok) többsége szeret a konyhában segíteni. Nagy lelkesedéssel figyelik és utánoznak mindent, amit látnak.

Ezért is kedvelik a tortás játékokat is, amikkel a számítógépen, tableten vagy a telefonon játszhatnak.

A tortás játékok többsége gyerekeknek készül, de kikapcsolódást nyújthatnak a felnőttek is.

Általában hasonló tematikára épülnek: vagy a már kész tortát kell feldíszíteni vagy különböző összetevőkből kell a tortát megsütni.

Sokszor a játék egy mese köré épül, ahol a főszereplő segítségével sütünk, főzünk és a kellékekben is visszaköszönnek az ismerős motívumok pl. Eperke, Monster High babák.

A gyerekek szórakozás közben megismerkedhetnek a sütési alapanyagokkal és az elkészítés főbb lépéseivel. A játék csak akkor enged tovább lépni, ha a receptnek megfelelő sorrendben haladunk. Használnunk kell a konyhai eszközöket, és egy jel segítségével lehet tálba tenni a hozzávalókat. Ha ez megvan, betesszük a sütőbe és már kész is!.

A tortadekoráció készítésénél a saját ízlésünk szerint választhatjuk ki, hogy milyen dísz kerüljön a tortára. Ha végeztünk, fényképet készíthetünk róla és ezt ki is nyomtathatjuk, vagy megoszthatjuk barátainkkal.

Ezek a játékok nem erőszakosak, szép a grafikájuk, és jó szórakozást nyújtanak a sütés iránt érdeklődőknek. Segítségükkel fejleszthető a kreativitás és a szépérzék.

A gyerekek sokkal hamarabb sajátítják el a számítógép kezelését, mint a felnőttek, nekik ez már természetes közegnek számít, és nagyon élvezik, hogy ők is nyomkodhatják egy kicsit. Nem ártunk vele, ha megengedjük neki, hogy játszon ezekkel a játékokkal, mert így könnyen megtanulja az egér és a billentyűzet használatát, de fontos a mértékletesség megtartása!

Ha a játékban nagyon megtetszik a gyermekünknek egy sütemény, akkor ne sajnáljuk rá az időt, készítsük el a valóságban is. Remek hétvégi program az együtt sütés! Fontos, hogy a gyerkőc is kapjon saját feladatot. Kimérheti a hozzávalókat, vagy összekeverheti őket, így biztosan élmény lesz a közös tortakészítés.

Összegyüjtöttem néhány tortás játékot, amit érdemes kipróbálni:

 

Torta sütős játékok:

Torta díszítős játék:

Csokis keksz készítős játék: 

Muffin díszítős játék: 

Brownie sütős játék:

Esküvői torta sütős játék: 

 

Ha még több tortás játékot szeretnél, az alábbi helyeken válogathatsz:

 

Ha valódi tortát szeretnék sütni, válogass a torta receptjeink közül!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Cukrász kellékek raktárról
Márkák
Ország Boltja díj
 
Gazdagmami

Az év anyavállalata

2015

különdíj