Termékek Menü
0

Lovas torta? Te is elkészítheted!

Az emberek és a lovak között szoros kapcsolat alakult ki az idők folyamán. Nagyon sok gyermek rajong a lovakért, és ők gyakran kérnek lovas tortát születésnapjukra.

Szintén nagy kedvenc a rajzfilmből ismert én kicsi pónim, ami a kislányok kedvence.

Lovas tortát többféle képpen készíthetsz:

 

A legegyszerű megoldás, ha lovat ábrázoló tortaostyát teszel a torta tetejére és ezt jégzselével rögzíted, mert így gyönyörű fényes lesz majd a kép. A lovas tortaostyákat itt találod>>

 

 

 

 

 

 

Ha van egy kis tehetséged rajzoláshoz, akkor a marcipánnal vagy fondanttal burkolt tortára magad is rajzolhatsz lovat ételfesték filctoll segítségével.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy sablon segítségével a kinyújtott fondantból kivágott lóval vagy lófejjel is dekorálhatod a szülinapi tortát.

A lovas formatorta elkészítése már egy kicsit bonyorultabb. Célszerű egy képet kinyomtatni, és az alapján körbevágni a piskótát. 

Legkönnyebben a ló fejét forázhatod meg, mert a testét elég nehéz arányosan elkészíteni.

Burkolhatod a tortát marcipánnal, vagy fondant-tal, de a csokikrém is jó megoldás ha egy sötétpej színű lovat készítesz.

 

 

 

Ha az egyszerűbb kerek vagy téglalap alakú tortaformánál maradsz, díszítheted saját készítésű marcipán figurával. Készíthetsz egész alakos lovat, lófejet, patkót, zsokésapkát és pálcát.

 

A my little pony-s tortához válassz rózsaszín pink vagy baba kék színeket! A torta tetejét díszítheted ajándék pónifigurával is.

A mostanában divatos szivárványtorta tökéletes alapja lehet egy pónis tortának. Ez különböző színű lapból áll. Lehet rózsaszín, piros, sárga, zöld, kék és lila. A piskótatésztát oszd el hat egyenlő részre és ételfestékkel színezd meg. Ehhez a legjobb ha gél állagú ételfestéket használsz, mert ez nem változtat a piskóta textúráján és szép élénk színeket készíthetsz a segítségével. A lapokat vékony fehér krémmel illeszd össze, a külsejét is ezzel vond be! Nemcsak mutatós de nagyon finom is lesz a végeredmény!

 

 

 

 

Remélem sikerült ötletet merítened ahhoz, hogy te is megalkothasd a saját lovas tortádat!

 

 

 

 

További torta ötleteket olvashatsz a Süss Velem Blogban>> 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog tortadíszítés
Cukrász kellékek raktárról
Márkák
Ország Boltja díj
 
Gazdagmami

Az év anyavállalata

2015

különdíj